Friday, 22 July 2016

Raya 2016 (#TeamRayaPenang)

Assalamualaikum & hye!
hari nie ceq rajin nak hupdate entry..

kalau post sebelum nie aku story pasal aku balik kampung
so kali nie cerita pasal selepas balik kampung pulak

ceritanya lepas beberapa hari aku balik dari kampung
aku & 2 3 orang kawan aku nie plan nak pergi
beraya umah classmate kami lah
entah macam mana plan punya plan dari 2 3 orang yang nak pergi 
beraya tue dah jadik 9 orang pula
plan asal kitaorang nak raya 2 buah rumah je 
dah jadik 5 buah rumah kami jeladah
dari Penang sampai ke Kedah lah kami pi beraya
beraya sakan!

mukadimah pun dah panjang benau
so nie gambar kitaorang time pergi beraya hari tue ;)


Nielah muka-muka pegi beraya tue eh
#Classmate


dah nama pun pegi beraya kan
haruslah ada makan-makan
5 buah rumah kami pegi
5-5 buah rumah kami bedal makanan yang tuan rumah hidang
thank you tuan-tuan rumah..
makanan semua best-best!

part paling best bila.......

kau dah tua pun kau dapat duit raya!
thank you kak Yana & mama Farahanim 
sebab baik hati bagi kat kami duit raya...ngeeeee

So pengembaraan kami dari Penang ke

Permatang Pauh (Rumah Eika) -> Kulim (Rumah Yana) -> Bertam (Rumah Farahanim) -> Sungai Petani (Rumah Roih) -> Bayan Baru (Rumah Syu)

dari pagi sampai ke tengah malam punya beraya sakan!

kepada tuan rumah semua
TERIMA KASIH
kami ucapkan dan mohon maaf la kalau ada 
perangai kami yang kurang berkenan di mata
yelah pegi rumah orang kemain riuh lagi kat rumah orang
kalau tak kisah tahun depan kami pegi lagi nah..

owhhh sebelum terlupa

last rumah kami jejak (beberapa hari sebelum berakhirnya Syawal)


rumah terbuka Puan Idayu!
tq Puan sebab jemput kami
heeeeeee~

insyaALLAH
panjang umur jumpa lagi tahun depan punya Syawal eh..


kbye!


Thursday, 21 July 2016

Raya 2016 (#TeamRayaNegeriSembilan)

Assalamualaikum & hye
lamanya tak update blog!

hari nie cheq rajin nak update citer pasal hari raya baru nie
walaupun dah basi tapi dah tetiba rajin pulak nak update
whateverrrr lah!

so korang raya mana tahun nie?
aku tahun nie giliran balik raya kat Negeri Sembilan! Yeay!!
walaupun sebenarnya hampir tak jadik balik sebab 
adik aku baru je accident & lepas operate 
so my parents decide untuk tak nak balik kampung la

TAPI..
tetiba ayah aku ajak balik pulakk
yela mana bole tak balik sebab adik-adik dia dah sibuk duk post kat FB
yang diaorang tengah bakar lemang, kacau dodol, masak rendang cili api ayam kampung,
sup tulang lembu, ketupat rebus segala
so ayah aku dah panas punggung teringat kampung
hahahhaha

so,
malam raya kami gerak balik kampung
tanpa pengetahuan tok aku & adik-adik ayah aku
kira suprise lah
memang diaorang suprise pun sebab tak sangka
 family kitaorang balik juga hari raya nie

panjang nau citer
nah lah layan gambar hari raya kitaorang!


niela family aku
kecik je family aku nie
adik aku tak pakai baju raya pun
kesian dia, kaki berbalut


eh-eh sape tue?
hahahahha
tue anak sedara aku


dengan kazen-kazen tersayang!

~gegirlss~

ha anak sedara aku sedondon dengan mummy dia



#TeamSingle


anak sedara yang always buat aku feeling muda
kenapa?
sebab selalu panggil aku kakak & aku panggil dia adik
takde maknanya eh nak panggil mak long segala nie eh


keluarga Mat Noor!
ok time nie aku tudung pun tak sempat nak pin ok
kelam kabut nak tangkap gambar punya pasai..

by the way Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
maafla lambat wish tapi takpe raya kan sebulan 
so kira bole lagi la kan nak wish selamat hari raya nie..hehe..

kbye!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...