Friday, 20 February 2015

Purr Fect Cat Cafe

Assalamualaikum & Hye
baru nie aku & kazen-kazen aku discover 
satu cafe baru buka dekat Jalan Muntri (nak kata baru tak lah baru sangat)
Purr Fect Cat Cafe nama diberi..

so selasa lepas kitaorang decide 
untuk lepak-lepak kat sana
kira sekali dengan girls day out la kan
sebab dah lama tak jumpa bebudak nie

apa yang bestnya pasal cafe nie
korang bole lepak+minum+makan
sambil main dengan kucing

malas cerita panjang
jom layan gambo











ha!
sape pecinta kucing
bole sangat la datang cafe nie sambil main dengan kucing
lepas tue nk beli souvenir pun bole
macam-macam jenis barang ada kat bawah cafe nie..

tambahan lagi cafe nie sangat lah
 dekat dengan Love Lane
so saper-saper yang nak pegi
tangkap gambar dekat Art Street tue bole la sangat
jalan kaki je dah jumpa
ngeee~

okla okla
last sekali nak say thank you
kat bebudak nie


sebab sanggup lepak sekali
sambil laga-laga pipi

oh! sebelum terlupa..
kalau nak lebih info pasal cafe nie
bole klik logo kat bawah nie :)



kbye!






Tuesday, 10 February 2015

BigBob Cafe

Assalamualaikum & hye
nak chegita..
baru nie iolls sempat menyinggah Mydin Bertam...
lepas je jalan bersepah-sepah dekat Mydin tue
tetiba perut iolss super lapar..

makanya misi mencari kedai makan berlangsung..
tetiba si ayah iollss memberi cadangan makan dekat
BigBob Cafe nie..
dekat mana?
dekat Bertam Kiosk sana ha...

actually mak ayah aku dah penah makan kat sini
dan diaorang sangat lah puas hati dengan
 rasa makanan dekat sini

jadinya aku pun setuju ajerla 
nak try makan dekat sini

so aku pilih untuk order nie

bbq grill chicken & ribena lychee
dan 
mak ayah aku order nie

meatball & beef burger
*nama dia aku tak berapa ingat la..maap eh*

rasa dia superb weh 
(bagi akulah...maklumla citarasa manusia berbeza-beza)
tapi aku still nak recommend korang makan kat sini..

selain daripada sedap
portion makanan dia sangat banyak, murah, servis baik & kedai nie bersih ok..

lupa nak khabor..
roti burger tue diaorang buat sendiri tau...
serius sedap..

Nak cari Bertam Kioks nie senang je
kalau dari Penang, lalu highway korang exit 'Bertam, Kepala Batas'
lepas tol Bertam tue amik kiri..
jalan terus sikit belah kanan korang dah nampak Bertam kioks nie

nak lagi senang cari or info lebih lanjut 
bole klik dekat logo-logo
kat bawah nie 
semua maklumat ada :)










24 tahun dah

Assalamualaikum & hye...
lama gila tak hupdate entry yer..
entry pertama untuk tahun 2015
apa chegita korang di tahun baru nie?
*dah berkurun masuk tahun 2015 baru aku nak nanye ek? ngek betui =_=' *

al maklumla
kemalasan berganda-ganda setinggi gunung semanggol
ngeheheheheh..

okla okala..ceq nak chegita
7 Februari 2015 baru nie
aku secara rasminya dah berumur 24 tahun

Alhamdulillah..
Allah bagi peluang untuk merasa nikmat pahit & manis
 kehidupan selama 24 tahun nie
Terima Kasih Allah..

tua sudah..
ala...angka je naik...hati iiollss still fefeeling muda uollsss..

apa-apa pun nak ucap 
TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
kat semua yang wish
 'happy birthday' ke 'selamat hari jadi' ke 'selamat hari tua'
dan sebagainya
tak kira la kat FB ke whatsapp ke wechat ke call ke
*siap ada yang nyanyi-nyanyi..terharu iolss*
 terima kasih eh sebab ingat birthday aku & sebab kena paksa ingat birthday aku
kekekkekekek

and
SPECIAL THANKS
 dekat
mak, ayah & adik sebab sudi sambut birthday aku.
bagi hadiah & sudi teman 'berjalan bersepah-sepah'
dekat Paragon sana..
thanks nah..

p/s:
aiskrim pengganti kek :)








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...