Thursday, 23 January 2014

Aku & Dia

Al kisahnya...

Dia ajak aku buka 'bab baru'
Tapi hati aku masih ragu-ragu

Dia kata "Kita kenala cuba dulu"
Tapi hati aku cakap itu semua tipu

Dia cakap "Kalau tak usaha macam mana nak tahu"
Aku pulak cakap "Masih teringat kisah lalu"

Dia pulak balas "Awak fikirla dulu"
Aku buat muka blur kat situ

Dia kata "Takpe la, saya akan tunggu"
Aku balas sengih buat tak tahu

Tunggula kau kat situ
Tunggu sampai naik kematu!
Lalalalalalalalalalalala http://matcuoi.com


p/s: nie mmg entry muntah ijau!



Thursday, 2 January 2014

Sepetang di Kuala Kangsar

Assalamualaikum n hye!!
salam tahun baru sumer(hopefully xla lmbt sgt nk wish...kat opis aku rmai lg duk wish happy new year kat aku ..kekeke)
memandangkan semlm adalah public holiday..makanya semlm ada ary jln2 cuci mata!

actually xplan pown nk g Kuala Kangsar(KK) nie..
memula nek bridge tue..ayah aku dh tnya nk g mana
aku pown men tembak je nk g Ipoh..
elok je smpai kat Juru..trus ayah aku ajk g KK..
aku n mak aku pown on jela..lgpown dh berkurun xjejak KK tue
seingat aku..last skali aku jejak KK masa aku umo 12 thn..

memula smpai kat bndar KK nie aku pown blur..
tp aku redah jela drive smpaila jmpa roundabout kat bndar KK nie


kat sini korang akn nmpak la laluan ke bndar diRaja nie
msuk je dlm tue..korang akn nmpak bgnan yg sgt super cntik+klasik+menarik
last2 aku ternmpak signboard "Galeri Sultan Azlan Shah"
trus je aku belok msuk kat area bgnan tue..


memandangkan galeri tue still buka lg..
so kami decide utk msuk kat sna..
tp sebelum nk msuk tue..mestila byr fee entry dlu
xdela mhal mana...murah je..
utk dewasa bru RM 4,utk pelajar sek.men/IPT pulak RM 2 n utk pelajar sek.ren hnya RM 1
Galeri nie beroperasi setiap hari dr pukul 10pg-5ptg
tp kalau ary jumaat buka dr pukul 10pg-12.15tgh n 2.45ptg-5ptg


lps je dpt tiket..moh le kita g cuci mata kat galeri tue!



sebelum nk msuk dlm galeri nie
kita kena dftr dlu ye


lps je settle proses mendftr..brula bole msuk
1 lg..bila dh msuk dlm galeri nie
korang TIDAK DIBENARKAN amik gmbr ye..
kawasan luar galeri xpe..
so aku xdela pic dlm galeri utk ditnjuk..
kalau nk tau ada apa kat dlm tue..silala g sendiri..kekekeke

selesai menjelajah galeri tue
kitaorg smbung jejln kat kawasan bndr diRaja nie
smpat la singgah kejap dkt Masjid Bukit Chandan KK nie



lps tue kami meneruskan lg perjlnan kami ke

Persisiran Sayong Kuala Kangsar

kat sini kata nk tgk org memancing pown bole..
nk cri2 mkn pown bole..nk tgk org dating pown bole haiippp!hahaha
 pendek kata kebykkan org suka la dtg lepak kat area Persisiran Sayong KK nie..

xlama lps tue..kitaorg pown gerak meninggalkan bndar diRaja nie..
next time wajarla stay semlm dua kat sini..xpuas jln2 kat sini..
insyaallah ada rezeki nnti smpai lg kat sini..

OTW nk blik kami singgah kejap kat Taiping utk isi perut..


kalau dh dtg Taiping nie..wajibla pekena 
Yong Tau Foo kat Astaka sebelah Balai Bomba kat pekan nun...
kalau xtau kat mana..korang ley le g tnya org2 Taiping..
insyaallah diaorg akn tlg memudah pencarian korang 

settle isi perut maka kami pown gerakla balik ke png..
maka selesaila sudah acara jln2 cuci mata kami di KK http://matcuoi.com(yeay!kekekeke)

nnti2 bebel lg ;)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...