Wednesday, 31 July 2013

Sekalung Budi, Setulus Qaseh

Alhamdulillah td berkesempatan memenuhi
jemputan  majlis berbuka puasa anjuran
pelajar semester 3...

mmg best sgt tmbh2 utk 
aku yg dh nk last sem niekan..
mmg wajarlah join program2 junior nie
xnk cter byk2 lynlah pic yg ada nie http://matcuoi.com


~pemberian sumbangan~

~nasyid by junior sem3~

~kami~


~masa utk berbuka puasa~

~wif puan Idayu~

~senior~

tahniah buat junior2 sem 3
n xlupa juga tahniah utk cik penasihat program(cik Hafinas)
sbb berjaya menganjurkan program nie
insyaallah bole jemput kami lg
pd masa akn dtg
walaupown kami dh xde kat ICT nnti http://matcuoi.com

p/s: best sgt dpt dgr tazkirah dr Ustaz Manis!

nnti2 bebel lg http://matcuoi.com

Sunday, 28 July 2013

Aku,Kau&Dia


~aku&wawa~

Akhirnya! dpt jugak kami bertentang mata..
setelah sekian lama duk contact lalu
FB, wechat, whatsapp...like2 kat Insta 
n de r call sekali dua
dpt juga kami jmpa+lepak bersama kat pdng kota
dgn mamat sengal plus bajet ensem a.k.a Din

~aku&din~

kitaorg pown xplan nk jmpa
sbb aku kebizian bw adk aku g hospital sbb xcident http://matcuoi.com
tp disebbkan din & wawa nie snggup tnggu smpai
aku settlekan adk aku
maka aku pown xkesahla nk jmpa 
diaorg nie walaupown lmbt

lps je settle hal adk aku
aku mnta ayh aku drop aku kat pdg kota..
n dptla aku jmpa ngn cik wawa nie(laga2 pipi ok :P)

memula speechless juga r xtau nk sembang pe http://matcuoi.com
tp lama2 dh mula ley sembang ramah tamah ngn mek tue..
dkt2 pkul 3pg mcm tue kitaorg pown blah dr pdg kota
memndangkan diaorg pown nk 
g cri lauk utk sahur 

mmg happy dpt lepak ngn korang http://matcuoi.com
thx sbb snggup tnggu pnya lama semntara aku nk g kat korang
khas utk wawa
jgnla rasa serik+fobia nk lepak lg nnti eh http://matcuoi.com

nnti2 bebel lg 




Thursday, 25 July 2013

Ular T_T

Nie sumer psl kes ptg semlm..
Al-kisahnya bermula time aku tgh lepak kat library..
Kekonon nk stdy lar sebelum nk present...
entah mcm mana kwn aku si maz tue ternmpak
sesuatu yg aneh di belakang buku2 ensiklopedia tue..

dia tnya aku lbh kurang cmnie r...
Maz : wei..tue wire apa eh?
Aku : (pndang sekilas je n trus jwb) ntah...cat kot..
pastue aku pown bgnla g kat tmpt tue
sbb nk konfemkan apa kebendanya tue

sekali aku tgk.rupanya ular dibalik buku2 ensiklopedia...
gila cuak wei!http://matcuoi.com
aku pown xtau nk wat pe
trus je bgtau dkt akk library tue..

~gigih bebenor aku snap pic ular nie~

kebetulan jugala de junior aku si Izzat a.k.a pakyeh tue..
diala yg call kwn dia mai utk tngkap ular nie...
aku pown xsempat tgk kwn dia tngkap ular nie
sbb aku dh lari g jmpa lecturer sbb nk settlekn asignment...

lps je kwn Izzat tue tngkap ular nie
aku diberitahu bahawa ular nie 'ular daun'
xkesahla ular pe pown
yg penting aku dh meremang bulu roma+geli ngn ular nie...
wat aku nebes je ah ular nie http://matcuoi.com
kalau aku brani dh lama aku wat cmnie http://matcuoi.com kat ular tue..haishhh
so korang sumer silalah berhati2 ye..xkiralah kat mana
pown korang berada...pesanan ikhlas dr aku..sekian...

nnti2 aku bebel lg!



Wednesday, 10 July 2013

Salam Ramadhan

Assalamualaikum&hye


memandangkan rinie ary first kita berpuasa
aku nk ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan
kpd semua umat islam diseluruh dunia..

hopefully semuanya baik2 saja sepanjang
bln ramadhan nie..
yg mana yg keruh kita jernihkan..
kalau de slh silap mohon dimaafkan..
salam ramadhan utk semua!

nnti2 aku bebel lghttp://matcuoi.com

Wednesday, 3 July 2013

Roti Canai+Durian

Assalamualaikum&hye.
ok..sebenarnya td aku de upload pic nie kat insta..

~roti canai+durian=YUMMEH!!~http://matcuoi.com

mungkin ade yg penah mkn(kot) atau nie first time korang tgk
org mkn roti canai ngn durian??
yelah slalunyakan org mkn roti canai+kuah kari ke kuah dal kan
mcm nie

~vacuum google~

aku slalu je mkn roti canai+durian 
nie bila wktu musim durian 
jdiknya nie kira slh satu cara nk habiskan durian
yg berlonggok2 kat dusun wan aku tue..
yela slalukan org buat kuah durian ke,lempuk ke..
kekdg jemukan sesekali ubah selera apa slhnyakan

pd korang yg xpernah try mkn cmnie
pe kata korang tryla mkn roti canai+durian
manalah tau kot2 msuk ng tekak korang kan..
xslah nk pelbagaikan lg menu mknan yg sedia adahttp://matcuoi.com hehe..
nnti2 aku bebel lg :)

p/s: maap ler kalau aku dh jrang berblogwalking
sbb kebizian dgn sem bru..
kalau free nnti aku akn update len ngn korang http://matcuoi.com







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...