Sunday, 30 June 2013

E-day Kak Lang!

Kalau semlm g menyemak umah mak teh..
rinie kitaorg 1 family g menyemak umah tok chik lak
sempena E-day kak lang..


~senyum!~
ayu2 blaka mak2 sedara aku nie+bdk kecik maisara nie(geram!!)

~princess batrisya~


~aku&kak lang~

bab bju nie mmg aku slamber je
bantai jeans ngn t-shirt
xdenya nk ayu2 bagai nie...haha

okok..smbung cter blik
lebih kurang kul 2ptg cmtue rombongan
 pihak lelaki pown smpai..
pastue mcm besalah
de bincang tue skit nie skit
akhirnya..

~sarung cincin~

alhamdulillah..dh settle..
majlis nie berlngsung secara ringkas&serba sederhana..
lps nie tnggu nk langsung je..


kpd kak lang...congrats ya!
nnti aku bebel lg!


Family Gathering&Birthday Party!

Mnggu lps pak teh&mak teh aku de dtg 
umh jmput kitaorg g smbut birthday ank diaorg(eddy&lia)
skalilah berkumpul adk bradik reramai..

Jadinya semlm kitaorg sumer berkumpul
ramai2lah kat umh mak teh utk smbut birthday bdk2 berdua niehttp://matcuoi.com
jejoms lyn pic yg ader...

~lia~
sweet17

~eddy&kak g~
sweet20(sweet ke??haha)http://matcuoi.com

~mak teh,kak g&ma~

~kekwn lia~

mmg agk happeninglah sbb kitaorg pown dpt
berkumpul ramai2..
yelah bkn slalu dpt berkumpul 1 family mcm niekan
bila dpt berkumpul cmnie mmg seronok sgthttp://matcuoi.com
ditmbah plak kekwn lia yg dtg nie
mmg riuh juga r party nie..
alhamdulillah semuanya berjln lncr!

dkt2 pkul 5 bru sumer pkat bersurai..
time tue memasing dh laga2 pipi tnda nk bliklah kan..
hopefully dptlah kitaorg  berkumpul lg mcm niekan 
nnti2 aku bebel lg!







Friday, 28 June 2013

Lepaking wif Cik Senah&hubby

Assalamualaikum&hye..
bru nie kak eja a.k.a cik senah de plan nk lepak skali..
memandangkan mr.hubby kak eja a.k.a abg ewan nk
dtg png..so kak eja plan nk bw g mkn kat sanahttp://matcuoi.com

jdiknya semlm dlm kul 8 lebih aku g amik kak eja&abg ewan
kat umh diaorg n trus g dinner kat Rockstarz Burger..
nasib kami agk baik sbb dtg awl..kalau lmbt konfem beratur nk g order burger..

~kak eja&abg ewan(wifey&hubby)

sementara duk tnggu burger kitaorg smpai..
aku smpatlah juga berckp 2 3 pth perkataan ngn abg ewan..
sebenarnya nie first time r aku lepak ngn abg ewan..
sebelum nie cuma tgk gmbar&dgr cter dr mulut kak eja je psl hubby dia nie

memula nk lepak ngn dia aku nebes gak sbb bajet abg ewan nie
mcm garang(tetibe..haha)..pdhal xpown..
sporting je kot..so aku pown buang nebes tue laju2http://matcuoi.com

settle mkn kitaorg gerak g uptown bayan baru..
kekonon nk cuci mata..
tp xlama pown lepak sana sbb uptown tue kecik utk ditawaf lelamahttp://matcuoi.com
jdiknya kami duk dlm keter...pikior nk g mana plak
last2 kitaorg decide lepak kat pdg kota je..

bole than lama gak r kitaorg lepak..
siap bole mkn aiskrim plak lg kat pdg kota tue
walhal dh mkn burger sebelum nie..
lbh kuran kul 1 pg cmtue brulah 
kitaorg 'jmpa' jln pulanghttp://matcuoi.com

mmg best sgt lepak ngn korang
thx sbb blanje mkn
nnti de masa kita lepak lg+bw abg ewan jejln tmpt len plak
apa2 pown korang mmg awesome!http://matcuoi.com
nnti2 aku bebel lg :)

p/s:nie nk promo sket..ngehngehngeh..
semlm time mkn kat Rockstarz Burger
diaorg de promo burger nie
~bacon&roses~
sdp gila baq unk..
tp burger nie limited time weh...

so kalau korang nk g try burger nie
smpat lg..smpai 4 july 2013..
plus aku bru dpt tau yg Rockstarz Burger nie
de buka cawangan baru kat Ayer Itam/Greenlane
so nk tau lebey lnjut ley klik link kat bwh nie
sebelum nie aku penah gak cter sal burger nie kat entry lepas
bolela nk usha2kan..
wheeehttp://matcuoi.com






Sunday, 23 June 2013

Silent Reader...

Assalamualaikum&hye
memandangkan hari ahad nie xde nk wat pape
makanya acara berblogwalking jelah..
bila dh xde keje nie rjin lar nk g skodeng blog org..
 tp bila mai nk mengomen or nk
tinggalkan jejak kat blog org nie
aku agk pemalu skit..haha

adelah juga aku duk komen kat 2 3 blog hamba ALLAH nie
tp selebihnya aku lebih sng jdik SILENT READER je..

~vacuum dr mr.google~

sbb tuelah blog aku nie jrg2 de pengunjungnya..
aku pown xtaulah knp simptom silent reader
nie melekat kat diri aku Photobucket
ke korang ade tips utk aku hilangkan masalah
SILENT READER aku nie?
kalau ade meh share2 ngn aku..manala tau kot2 berkesan..

insyaallah lps nie aku akn merajinkan diri
mengomen or meninggalkan jejak kat blog korang Photobucket
kpd sesiapa je yg penah tinggalkan komen kat blog aku
terutamanya si Teena chomel nie
thxlh bebyk sbb slalu komen kat blog aku yg
xseberapa nie Photobucketal-maklumlah.
aku bdk bru blaja..
so kpd sesiapa nk tgur2 aku
tgur jelah..aku peramah tau Photobucket(ayt mnta penampar..haha)
nnti2 aku bebel lg!

p/s:sesapa nk aku follow korang bolelah tinggalkan link blog kat ruangan komen tue
insyaallah..nnti aku akn follow korang!Photobucket



Saturday, 22 June 2013

Tanjung Bungah!

Memandangkan semlm(jumaat) xde xtvt apa nk dibuat
mak aku tetiba ajk g mandi laut http://matcuoi.com
aku nie memula mls nk g 
pastue aku pown joinlah juga sbb xde bnda apa pown nk
wat kat umh nie..
bek aku p menyemak kat laut tue je..

disbbkan nie plan last minit
jdik mak aku pown xdelah msk gempak2 pown
ala takat nak g mandi tue je kan bknnya nk bbq kat sana pown..
jadik cincai2 jelah...

~Tanjung Bungah~

time sebuk mndi laut tue
smpatlah juga kutip kupang(kot)haha
so inilah hasil kutipan yg kami berjaya kutip

~kupang(kot)~

bila dh mndi laut nie
tetiba je rindu nk mandi laut sesama ngn kazen2 aku..
dolu2 kitaorg slalu je mndi laut nie..
tp sejak semua dh besar n dh smbung blaja nie
jrg2 dh dpt lepak skali  http://matcuoi.com
masing2 bz je...
hopefully nnti kitaorg dpt lepak sesama lg nnti http://matcuoi.com

tetibe je..okok cter blik bab td
lps je berendam dkt tiga jam dlm laut tue
kitaorg pown decide nk blah sbb air laut pown dh makin surut..
kemas apa yg ptut&bersihkan diri
pastue kitaorg pown blah..

enjoy sgt rinie
walaupown letih+bebai  dgn jem otw nk blik umh
tp still berbaloi...

nnti2 aku bebel lg!

p/s: awesome!

Trimas Buat Kamoo-Kamoo

Khamis bru nie aku plan nk tgk movie Pee Mak kat Gurney Plaza


yg dh berkurun kuar kat pnggung tue..
memandangkan xrmai mmber2 aku yg free
makanya aku paksa+heret+seret dua org kwn baik aku nie g lyn movie tue..

~din&danny~

diaorg pown lyn je apa yg aku nak..
walaupown aku kena kutuk sbb de part yg sweet2 dlm movie nie(kekonon diaorg xlynlah sweet2 nie)
ada aku kesah?haha http://matcuoi.com

lps je abis lyn movie nie kitaorg g isi perut memasing..
yelah,sbb sebelum masuk tgk movie tue
diaorg nie bising lapar tp aku buat xlyn..siap surh lyn movie dlu bru mkn..
pilih pnya pilih last2 masing2 decide nk melantak kat nando's


settle isi perut memasing http://matcuoi.com
kitaorg wat semak kat Cold Storage
sbb nk g usha brg2 RARE
xlama lps tue kitaorg pown blah..
otw nk anta diaorg blik kitaorg smpat
           singgah kat Dam Teluk Bahang http://matcuoi.com
cuci mata sebelum kitaorg blik..

~Dam Teluk Bahang~

Apa2pown..thx ye kamoo-kamoo


semua sbb sudi teman aku lepak+lyn movie nie..

nnti2 bebel lg!



Sunday, 16 June 2013

Aafiya!

*CERITA BASI*
Akhirnya hari jumaat lps dpt juga kidnap bdk kecik a.k.a 
kazen tersyg nie g jejln..
plan asalnya nk bwk dia g paragon..tp disbbkan paragon de event makanya 
bw dia g jejln ke taiping jelah..

~otw ke taiping~

~peace~



smpai je taiping kitaorg singgah giant taiping jap sbb
nk kasi bdk kecik nie main playground kat sana..
lps je puas dia main
kitaorg pown g shopping skit kat giant tue...

settle shopping kitaorg g tesco taiping
sbb nk bw dak kecik nie g mkn koay teow sup(fav dia kot)


abis je dia mkn..
brulah  kitaorg grak blik png & anta dia kat mama dia..
thx auntie fara sbb kasi pinjam dak kecik nie kat kakak..
len kali kakak kidnap dia lg eh..

Happy sgt dpt lps rindu kat bdk kecik nie
nnti2 bebel lg :)


p/s:love u aafiya!





Wednesday, 12 June 2013

I Miss U!

Agk lama rasanya xupdate blog(kekonon)
xde benda apa pown nk cter..
sebenarnya tgh rindu kat bdk kecik nie..


aafiya alesya!

tgh menghitung hari nk jmpa bdk nie...
kak nini miss u syg!

nnti2 bebel lg!


Monday, 3 June 2013

Rockstarz Burger!

Assalamualaikum&hye!
actually aku de bnda nk share ngn korang(yg mana sudi singgah blog akulah eh..hehe)
semlm aku de try mkn burger kat sungai ara nie
mmg best xterkatalah wei..

memula xplan pown nk mkn kat sini tp 
mak aku tringin sgt nk try burger kat Rockstarz Burger nie..
so utk xnk hampakan dia..aku pown bwalah ayh n mak aku g try burger kat situ..

memula smpai tue agk blurlahkan...
sbb aku xpenah try lg kat sana
tmbahan lg org agk rmai
tgk je menu pown dh drooling weh..
mmg mantop..

~pilihan burger yg ada~

pilih pnya pilih
last2 aku decide utk amik The Metallicheese utk aku & My Carbonara Romance utk parents aku
FYI,tnggu pown xlama n servis diorg mmg tiptop..



mmg heaven gila!
kalau korang nk try bolela g sbb awesome sgt..
bg akulahkan..yelah citarasa memasing xsama
tp xrugikan mencuba?hehe.. 

Rockstarz Burger nie beroperasi  dkt area Taman Tunas Muda
sebelah sekolah rendah sg.ara..
n kalau nk tau lebih lnjut bolehla
g godek2 kat fb diaorg klik je kat link tue

nnti2 aku bebel lg :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...