Friday, 19 April 2013

Matta Fair Penang 2013

Tadi aku berkesempatan g Matta Fair Penang 2013(MFP13)
MFP13 diadakan selama tiga hari bermula hari nie (19,20,21/4/2013)


harga tiket yg dikenakan ialah sebnyak RM3 saja


plus korang akan dpt goodies bag
mcm2 ada dlm goodies bag nie..
ada kopi, handkerchief(dlm kotak),sweets,sabun n surat khabar The Star atau NSTP

~bntuk sabun mcm bntuk png~

owh..MFP13 kali nie, bkn je de pakej percutian
pakej perkahwinan pown ade..
mybe kalau korang nk kawin..smbil2 tue boleh g honeymoon skalikan..

so sapa2 yg trasa nk g bercuti dgn pakej yg murah
boleh g survey kat MFP13 nie..
boleh save bajet n byk pilihan yg menarik..

nnti2 aku bebel lg :)

Bachelorette Day!

Assalamualaikum&hye!!
ary rabu yg lps(17/4/2013) aku kuar ngedate 
ngn cik senah a.k.a kak eja a.k.a exboss a.k.a kakak angkat terchenta (brapa byk a.k.a daaaa)
yelah lama gila xlepak..
kira mcm lepaking last sebelum cik senah tukar title dr CIK ke PUAN(hoho)
kiranya lps nie nk buat keje mrepek2 
agk terbataslah..yelah org punye ye..heee

acara first yg kami buat ialah memenuhkan tangki perut a.k.a mkn tgh ary..
memandangkan cik senah tringin g mkn kat Seoul Garden..
maka kami menyemak kat situ dulu..

~cik senah a.k.a kak eja~

~muka excited ok..bhaha~

lps bertapa selama tiga jam n mkn tnpa henti 
akhirnya kami mengalah juga..
gila kau..perut dh mcm nk meletup kalau xstop mkn lg aku xtaulah nk jdik apa..

lps je mkn tue...kami lepak jap dlm QB tuh..
jln bersepah-sepah,duk mrapu smbil bercerita itu&ini..
mmg xde keje sgt...
pastue singgah kejap dlm AEON 
sbb cik senah nk kasi kad jemputan kawin beliau

~congrat cik senah!~

ok bab nie serius xcited..dr zmn aku keje lg
mmg dh pasang niat nk g cik senah pnya wedding!
so MESTI,HARUS,WAJIB pegi wedding dia ok..

settle sumer tue dlm kul 9.45mlm kami gerak g lepak kat
Click Town..tmpt nie mmber kami yg suggest..
mula2 mmg blur gak nk pesan mkanan
sbb xtau apa yg best kat situe..
last2 kami pilih utk try burger bakar dia..

~yumyum~

aku n kak eja pilih nie..aku xingt namanya..
tp nie burger bakar yg plain jela..xde telur..xde cheese..
yelah..nama pown nk try kan..

bila dh smpai n mkn..mmg awesome,sedap n puas aty
daging dia penuh n berjus ok..dgn sos melimpah..
so korang ptut g try sana..

kedai dia area2 kayu nsi kandar..actually kedai nie bru je 
memulakan operasinya thun nie..
aku xsure buka pukul brapa..
tp yg pastinya tutup pukul 2pg..
kedai nie juga ada breakfst..

selain dr burger bakar tue..
kami de juga rasa mknan dia yg lain

~creamy chicken soup~
aym berketul2 dlm tue..nie lg 1 menu pueh aty kot..
segah perut kitaorg mkn nie dgn burger dia lg..

paling aku suka air kat Click Town ni..


~Chill Series(Orange Flavour)~
wajib try...mmg sedap n chill abis..

nk tau best ke xbest..kena ngn tekak korang ke x
bolehlah dtg n try sendiri mkanan kat Click town nie :)

memandangkan masa pown dh lewat..
memasing pown dh ngatuk maka
kami pown geraklah blik rumah memasing
maka berakhir sudah acara Bachelorette Day kami..
insyaallah de rezeki kita lepak lg 

nnti aku bebel lg :)

p/s: me n kak eja! 
smile! :)



Tuesday, 16 April 2013

WEEKLY GA BY SHARINA

Assalamualaikum&hye
td aku telah dijemput oleh pemilik blog
utk join weekly GA yg dianjurkan oleh beliau(terharu..sobss)


jom kita reramai join weekly GA yg dianjurkan oleh beliau...

antara syarat yg korang kena follow ialah (simple je syarat dia xsusah ok..)
Buat Entry, tajuk dan banner (backlink) psl weekly GA nie
lps tue jangan lupa tinggalkan url entry korang kat ruangan komen beliau
Follow blog beliau& like fanpage beliau
Like dan Follow Sponsor iaitu Yat Yatie & Paly
akhir sekali klik ini

antara hadiah yg ditawarkan ialah
2x PMC dari Yat Yatie
2x Topup dari Paly

Tarikh tutup GA ini pada 23 April 2013
dan pemenang akan diberitahu pada 24 April 2013

nnti2 aku bebel lg :)

Monday, 15 April 2013

Aku Rindu Dia !

Sesungguhnya aku sgt rindu insan yg bernama Sharifah Nurisnadia..
tak pernah satu hari pown yg aku lupa ttg kau nadia..
dulu kita sgt rapat..aku sendiri dh anggap kau mcm adk aku sendiri..

(pic ini adalah b4 aku bertudung)

dulu kita slalu lepak sama..
bila kau pegi UiTM Lendu  kita slalu OTP
kita akan slalu tukar cter masing2..
sumpah aku rindu saat tu..

bila kau blik sini aku akan amik kau kat terminal bas..
lps tue kita akan lepak smpai pg..
aku rindu kat kau,nk jmpa kau,abiskan masa dgn kau,kongsi cter dgn kau...

aku sendiri xtau knp sekarang nie kita bawa haluan masing2..
bila aku tnya kau apa salah aku kat kau..
kau cuma akn ckp kau bz..n aku fhm..
tp semakin lama..hubungan kita semakin renggang..

sesungguhnya aku sgt kecik hati bila bnda nie jdik..
sbb aku sndiri xfhm knp kita jadi mcm nie..
kita xpernah bergaduh..

andai kata aku pernah buat hati kau tersinggung tnpa aku sedar..
aku MINTA MAAF..
tp sesungguhnya ak nak kau tau SHARIFAH NURISNADIA..
aku SAYANG kau, aku RINDU kau, aku nak hubungan kita yg dulu...
jauh mana pown kau pergi aku sentiasa ingat kat kau 
n aku nk kau sentiasa jaga diri kau bebaik...

nnti2 aku bebel lg :)


p/s: kau ingt lg pic nie nadia?


Monday, 8 April 2013

Escape Penang!

Hari nie aku nk cter psl acara mengENJOYkan diri lps exam..
actually kami dh lama rncang nk g escape nie..
tp disbbkan beberapa perkara yg xdpt dielakkan..
maka kami decide utk pegi escape rinie..

kami bersembilan( 3perempuan 6lelaki)
memulakan perjlnan seawal 10 pg ke escape...
sebelum tue masing2 breakfst dlu la..
smpai je kat escape..
 acara pertama ialah.... SNAP PICTURE!!


lps je wat payment apa sumer..
acara pertama bermula :)


korang kena mula level 1 dlu..
lps tue kalau nk teruskan level 2&3 pown boleh..
kalau xnk pown xpe..
apa2 pown..jom lyn pic yg aku smpat snap :)








part nie pling nk tergelak...
first time rasany aku mendulang emas..
tp batu yg bersalut cat emas la..
pastue siap dpt medal lg..haha



medal yg aku dpt(kekononnyerr)
lps mendulang emas..haha


part nie pling ngeri (bg aku lar)
nie namanya TUBBY RACER..
memula tgk org men nie asa mcm best gilos...
mai turn aku lak...
mmg asa nk terkeluar isi2 perut..
smpai je kat bwh..aku rasa bersyukur gila...
nk muntah wei!
yg mmber2 aku siap men second round...
tobat aku xmau men..

lps je settle men kat ESCAPE nie..
kami sumer pown kat nk blah p mkn...
pilih punya pilih..
last2 mkn mcd jelah pling sng n dkt ngn escape nie..


mmg best+awesome sgt...
hopefully nnti kami dpt kumpul lg rmai2 cmnie..
lg rmai lg best!

owhh sebelum terlupa..
kalau korang nk tau best ke x escape nie..
kat bwh nie aku de letakkan video psl ESCAPE nie..
kalau nk tau psl escape nie lebih lg...ley click kat link escape kat ats tue :)
nnti2 aku bebel lg :D


Saturday, 6 April 2013

Crush Story


Korang pernah de crush kat sesaper??
konfem penah ada kot aku rasa..(sesuka aku je kan kata ada..haha )
actually junior aku de cipta lagu khas utk korang2 yg de crush nie..
mybe lagu nie de kaitan dgn korangkan..

so cter byk pown xguna..korang lynlah lagu nie..
kat sini juga aku turut sertakan lirik n video CRUSH STORY nie..
btw lgu nie dinyanyikan oleh WannAswat ft Ardy& Errie..
korang juga ley like diaorg kat facebook..

Acoustic cover song

Wann Aswat


Lirik: CRUSH STORY

Lewatku di Mukabuku
melihat selalu wajahmu...
takkan jemu dihatiku...
oh kerana kau crushku....
ooh...yeaaahhh

Begitu juga di Burung Biru
kerap kali ku retweet kamu
walau tak kau endahkan aku
tak jemu ku....coz (because)

* Baby you my crush 
yes its you, it only you
baby you my heart
you the one believe me..

Tuhan tolonglah beri ku kekuatan..
ingin kunyatakan cintaku padanya...

rap: jyeah..jyeaah..here we go!
unfriend me? it's okay..
unfollow me? it's okay
aku sanggup jadi kau punya stalker
kisah apa? aku bukannya nak torture!



Dunia maya penuh dgn technology
mudah saja diri kamu aku cari
terimalah ku! kita cinta sampai mati,
kita ikut Adam Hawa punya history,

Dan di suatu hari
dia menyapa ku
dan dia berkata
dia pun begitu....


ulang*

Lewatku di MukaBuku....



p/s: enjoy!
nnti2 aku bebel lg :)

Tuesday, 2 April 2013

Penang World Music Festival

Hari sabtu yg lepas..aku berkesempatan utk 
tgk concert Penang World Music Festival nie..
Walaupun tgh sebuk nk exam..tp masih lagi xsedar diri g tgk concert nie..haha
Penang World Music Festival(PWMF) dh penah diadakan pd thun lps
tp thun nie bru berkesempatan nk g..
memula dtg berdua je ngn adk aku..
last minit ayh n mak aku dtg join


concert nie mmg best sgt sbb
kat sini aku didedahkan dgn music dr negara luar..
music yg diaorg bwkan nie lebih kpd music budaya negara masing2..

mlm tue ada beberapa negara yg perform
antaranya Austria,Bulgaria,Malaysia,Filipina,Jepun dan Portugal..
satu negara akan perform lebih kurang 5 ke 6 lagu..
concert bermula seawal 6ptg smpai ke 12 tgh mlm..
majoriti org yg dtg semuanya foreigner

 slh satu uniknya..concert nie diadakan di botanical grden..
bila music dimainkan..kitaorg plak duduk dikelilingi hutan..
serius rasa tenang n lapang dada..


memula bila org perform tue..mmg lyn gila..
org yg dtg sumer sporting..
ada yg menari...ada yg ikut menyanyi..


mmg sgt best n puas aty ngn performance diaorg..
insyaallah kalau thun dpn ade lg..
mmg aku nk join lg..

btw semlm aku bru je abis sem 5..
last paper yg aku amik ialah paper finance..
so lps nie bertapa lah aku kat umah selama 3bln
tp kalau korang de keje kosong nk offer..
PM jelah aku..haha

nnti2 aku bebel lg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...