Tuesday, 29 January 2013

Kedah

Ahad lps..kami sekeluarga memenuhi jemputan ke Jitra, Kedah..
nk g smbut birthday si comel nie..

~Nor batrisya maisara~

mama dia (mak sedara aku) yg sms ayh jemput dtg ke sana untuk smbut birthday si comel nie..
memandangkan ayh aku free ptg tue (sbb pg ayh aku still g keje)
dh dkt nk ptg bru kitaorg grak g sana..

 ~OTW ke Jitra~


~Alor Star~

sesampai je kat umah tok su (umah tok baby tue)..
kitaorg smbang2 jap sebelum memulakan acara mkn2...
dihidangkan mknan yg best2..(sorry xde pic)
mmg super kenyang n sedap..heeee

lps tue acara ptong kek n snap pic...
lama juga xjmpa..
jdik amik peluang nie utk snap pic sesama :)

~abg bakri, buirthday girl n kak ngah~


~ma& mustaqim~

~tok su & kak ngah~

~kak long& ma~




~kak long, ma, tqah & aisyah~


~aku n tqah~

actually tqah nie mak sedara aku..
tp disebabkan umo kami sama..
jadik kami bntai aku unk ja....haha
slumber badak je kot...

last pic utk N3 nie



nie xmasuk yg len2 lagi..
jdik yg nie je yg terkumpul..
neway thx kak ngah sbb jmput kami satu family :)

nnti2 aku bebel lg :)





Friday, 25 January 2013

Finance VS Maulidur Rasul

Memandangkan sebelum nie mid term finance kitaorg xsettle lg..
maka Dr. Rashdan decide utk kami amik paper finance semlm.. 
tue pown selepas ada beberapa perbincangan n perubahan tarikh...
maka..amiklah kami paper finance pd hari cuti umum Maulidur Rasul..

so aku pown decide utk tumpang umah sewa mira n the gang..
konon2 nk stdy sgt lerr kan..

jdik..mlm sebelum exam tue..kitaorg stdy kat lib jelah..
lib tue pown dh mcm kami punya..bkn de student len pown..

mari lihat kesungguhan mereka stdy finance..haha







~petanda lib kami punya..haha~


~ sebelum masuk AEC~

aku masuk exam pown agk separuh hati..
peratus utk score tue pown aku xbrani nk ckp lebih2..
sbb aku pown stdy last minit..
just wait n see jelah result aku cmne...huhu

apa2 pun aku still nk ucapkan
 Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepada 
semua kaum muslimin dan muslimat
jgn lupa utk berselawat keatas Junjungan Nabi Muhammas S.A.W.

kpd yg bercuti..slamat bercuti..
aku pown dpt cuti smpai isnin..
best gila..haha..
happy holiday..
nnti2 aku bebel lg.. :)



Monday, 21 January 2013

Lepas Rindu!

Memandangkan ahad nie aku xde keje nk wat..
jadi lps je anta ayah aku g ofis..aku ngn mak aku cadangnya nk singgah umh wan aku..
alang2 dh g umh wan, aku nk lah juga jmpa kazen aku yg xfhm bahasa 2 org tue..
trus je call auntie fara mnta izin dia nk kidnap aafiya ngn allif..

lama gila xjmpa bdk 2 org nie..
aafiya pown dh mula g tadika kat USM nun..sng dkt je ngn tmpat keje mama dia..heeee...
jom lyn pic depa... :)







bdk 4 thun yg gila camera...jgn ingt org tua je suka camera..
bdk kecik pown tau nk bergaya dpn camera....ish3...

bab penyapu n penyodok tue aku xley kata apa dh..
pnyalah rjin tlg wan ngn tok sapu sampah..sumpah comel!
cucu2 wan n tok yg super rajin..habis 1 laman dia nk sapu....






~aafiya&allif~

~sempat posing lg~


~muka dh penat sapu sampah~


~susu time~


~aafiya&wan~

around kul 8 mlm..p.cik aku dtg amik bdk kecik 2 org nie..
xpuas jmpa depa..
xpelah yg penting dh dpt gomoi aafiya..haha..
next time ley jmpa lg... :)

nnti2 aku bebel lg... :)





Monday, 14 January 2013

Wedding Madam Azlydia

11/01/2013
hari pernikahan Puan Azlydia & pasangannya (En.Azim Ashaary)

xnk cter pnjang2..lyn je pic kat bwh nie.. :)















mlmnya lps selesai akad nikah Puan Lydia..
aku, maz n elly g ke tmpt resepsi puan (Setia Pearl Island)  utk set up
candy buffet..




~candy buffet~



selesai je sumer bnda tue..sumer pkat blah blik tido sbb esknya nk
ready utk majlis resepsi Puan Lydia utk esknya (12/01/2013)
seawal 11 pg gak r kami 3 org menapak kat sana...
utk settlekan bnda2 n keje2 kami yg xabis settle mlm tue..
pastue..bermulalah majlis kenduri Puan Lydia n suaminya :)














~dlm lif pown jdik~





~mengiringi pengantin~











~bridesmaid~


~abg izman & abg faiz~ 


around kul 5ptg..kitaorg pown gerak blik..
anyway..happy gila time majlis nie..
rmai wrga ICT yg mai..
n dpt knl kwn bru(statement minta penampar..haha)

apa2 pun..kami ucapkan selamat pengantin baru kepada Puan Azlydia& suaminya..
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya..amin :)

Encik Azim & Puan Azlydia :)

nnti2 aku bebel lg.. :)


Sunday, 13 January 2013

Al-kisahnya....

Memandangkan bru nie mak aku dpt call dr wan aku ckp mak sedara aku masuk hospital..
maka hari nie aku n mak aku g lah melawat dia..

sesmpai je kat hospital lam wah ee..mcm biasalah..tnya mana bilik sumer...
dan terjumpalah nie..


aku n mak pown masuklah..
kebetulan plak tok sedara aku bru je gerak g umah wan aku..(umah wan aku n hospital tue sgt dkat)
jdik kitaorg jmpa siti jelah..

tp xsmpai setgh jam duk kat situe..ayh aku,
 mak lang n ank2 dia dtg jenguk siti nie skali..
lama gak r xjmpa kazen2 aku nie..mmg byk hot2 gosip  kuar r..
biasalah..mende apa lg nk wat selain dr tukar2 cter..
cter sapa abis sem dlula..bla..bla..bla...tp mmg super happening..
nasib nurse kat situ xbising kat kitaorg nie..



~siti,shafa,me&aween~

mesti korng pelikkan knp aku pnggil dia siti..sdgkan dia mak sedara aku..haha
actually umur dia bru 19 ok..aku je dh 20++..haha...
jdik dr kecik dh terbiasa pnggil siti n dia pnggil aku kak nini..so xdelah nk pnggil2 mak uda ke..uda ke..
mmg rock jelah..pnggil siti(sesedap rasa je kan)..





kesian siti..besi yg de dlm kaki dia tue ptah..hope dia cpt sembuh n boleh g klas
mcm biasa..mesti super boringkan dlm wad tue..
xpe..nnti umi dtg temankan ye...hehe




lebih kurang dlm kul 5 cmtue kitaorg sumer gerak blik dr hospital tue..
mak lang aku nk antar aween blik poly..
mak aku lak nk singgah umah wan aku...

smpai je umah wan aku..tok sedara aku(umi siti) ada kat sana..
biasalah..sembang2 skit sebelum umi siti grak g hospital blik..

kitaorg pown xlama duk umah wan aku..lps je azan maghrib..
aku n mak pown grak blik umh..


kak nini doakan siti cpt sembuh..
pasnie jgn nk aktif sgt2 na...
happy reading!
nnti2 aku bebel lg :)











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...