Tuesday, 27 November 2012

Selamat Hari Jadi, AYAH!

Tepat pukul 12.00 tgh mlm td, tibalah 28/11/2012 iaitu tarikh hari lahir ayah..
selamat hari jadi yang ke-48..semoga ayah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezki..

ayahlah, ayah paling brutal n sempoi..
nk kata garang(xpown rasanya..dgn staf dia dulu je dia garang sgt2)
simple,easy going...itulah ayah

~ayah n kakak~

~ayah n adik~

~latest pic~

walaupun aku ngn adk aku selalu bg dia pening kepala dgn prangai kami(suka gaduh!)
tp ayh xpenah merungut bila kami buat prangai,bila kami habiskan duit dia(part nie paling best..hehe),
bila kami merengek sakit dan mcm2 lg prangai sengal kami
tp ayh sentiasa cool n steady..


kakak n adk harap semoga ayah sentiasa sihat,cergas,dikurniakan kudrat yg kuat..
terus happy go lucky..
walaupun ayah seorang yg workaholic..tp ayah ttp seorng family man!
lots of love :)
nnti2 bebel lg :)

Monday, 26 November 2012

Group Mate!

Rinie presentation first utk sem 5.. mula2 dpt asignment nie kitaorg kena wat group..
satu group 3org..pilih punya pilih..last2 aku 1 group ngn din n danny(mamat2 sengal sedunia..hehe)
madam mala suruh kitaorg wat presentation sal speech(ape2 je)..
so kitaorg pown pilih utk wat weeding speech 

siap ngn slide sumer..neves xyah cter r..siap pg td madam mala
jmput sir faizal utk tgk presentation kitaorg..
nak kata well prepared tue..xdelah sgt..bese2 je..
tp kira okeh r juga..nasib de kwn2 backup dr blakang..kalau x mmg aku sengih sesorg je kat situe
apa2 pown..presentation ok je..kena lah gak komen skit2...

neway..apa2 pown..next week still ade presentation lg(utk public speaking) ..
tp kali nie individu..tp klau group..mmg aku kena
ngn mamat2 sengal nie lah..haha

aku xkesah sgt sbb dh besa 1 group ngn depa nie..
cuma sebelum nie de mira,rizki n maz 1 group ngn aku...
cuma kali nie je aku terpisah ngn minah2 nie..

harap2 lepas nie sumer berjalan lancarlah..amin!
apa2 pown..sesengal din n danny..depa ttp terbaek!
mamat2 sengal nie bkn ley puji lebih2..karang syok sendiri...ahaks!

~group mate~

p/s: din n danny, tlg jgn bajet okay!

Sunday, 25 November 2012

HBPP

Semalam kitaorg g melawat tok sedara aku (tok lang) masuk hospital..
memula family aku g seberang hantar komputer adk aku yg rosak..lps je antar trus gerak
g HBPP..family pak teh n kak g dh smpai sana..
smpai je sana trus serbu wad CCU..(CCU eh bkn ICU)
tp masih ada 10 minit sebelum smpai waktu melawat..(wktu melawat utk CCU kul 5ptg)
so kami tnggu lah kejap




~masih menunggu~

~kak g&mummy~

~kak g&lia~

~me,kak g&lia~

tnggu punya tunggu..rupa2 tok sedara aku dh masuk wad biasa...dan nk dijadikan cter org yg duk kat wad CCU tue sama nama ngn tok sedara aku...nasiblah ayh aku msuk wad CCU tue
n tgk org len..
jadi kami kaum kerabat suma g lah turun wad biasa tue..(wktu melawat wad biasa kul 4.30ptg)
smpai2 je..agk riuh n de skit suasana sebak..
yelah tok sedara aku dh tunggu family dia dtg dkt sejam..
dia rasa sedihlah..katil len dh de pelawat..kat dia sape pown xdtg g...
alhamdulillah sbb tok lang pown dh ok ckit..
n khabarnya isnin nie masuk belon...




jadi bila kitaorg smpai..mcm2 cter r sembang..lama kot xjmpa yg len2..
aku lepak ngn lia,kak g,abg zul(hubby kak g) n pak teh..
kitaorg part mrepek2 nie mmg A r..
dlm pada duk mrepek2 tue aku dgr cter mama (mama kak g) dh nk blik dr sarawak..
best kot.pasnie g taiping ley lepak sana sbb mama dh blik..

pastue kak g de tnjuk pic baby kak ala...alhamdulillah dh dpt ank sedara bru

~baby boy~

tp aku msih xtau nama dia lg..hehe..nnti2 aku tnya kak ala tnya pe nama baby dia..
around kul 7 cmtue kitaorg grak blik umh masing2....

so rinie plak kami 1 family hanya memenuhi undangan kenduri..
sejak2 mak aku benti keje nie..biasalah g kenduri jelah..
abis je kenduri blik n lepak umh je..

~bff mak aku~
(m.cik ani)

nnti2 aku bebel lg..happy reading! :)

Monday, 19 November 2012

Hello!!

19/11/12 bermulanya hari pertama utk semester 5..xcited  juga utk memulakan first day..
mcm beselah..klas intro...xde lg sesi pengajaran&pembelajaran..
part palng best dpt jmpa kekwn yg dh lma xjmpa(aiceh!haha)

~maz,rizki&mira~
(muka2 first day!)

first klas kul 9pg ialah klas public speaking..klas madam nirmala...
klas dia mmg bestlah..havoc kot..next klas aku batal sbb lect aku xde..the smbung kul 2ptg..
paper pengurusan &latihan..cik lydia :) ...klas tue pown abis awl..
next2 klas nnti aku cter...yg penting dh xsabar nk mulakan klas utk sem 5 nie...
lgpown kolej sunyi je sbb bdk2 UiTM masih dlm mode bercuti...hoho

lepas je abis klas aku g lepak kat maisara cafe ngn maz n din..
sembang pnya sembang..aku pown ajk din blik..
otw nk blik din call azizi a.k.a jijie..
memandangkan aku dh lama xjmpa mmat tue..aku pown smangat lah g jmpa dia..

~azizi a.k.a jijie~

~naziffudin a.k.a din~

lepak kat umah dia jap....tp beselah bila din bergabung ngn jijie pe lg..
segala sindiran&kejian dilemparkan kat aku..haha..beselah usik2 mnja kan..
aku xde hal pown...tp serius rindu kat mamat nie...punyalah lama dia blik cuti sem..rinie bru smpat jmpa dia..
tp esk dia dh nk blik melaka...katanya nnti time x'mas bru blik..
insyaallah aku bakal lapangkan diri utk melepak bersama2 depa nie..

lgpown aku sndiri dh lama xlepak ngn p.cik2 nie..
din siap dh tnjuk collection tiket wyg dia kat aku..haishh..
kesabaran aku teruji gak sbb dh lama xg tgk movies..haha
xpa2..nnti aku bls dendam ckup2 din.. :p
xpa..nnti kita p tgk skali wei! wat marathon movies plak mcm dlu...hehe..
nnti2 aku bebel lg...

Friday, 16 November 2012

Butter Cookies Oreo

Alhamdulillah...hari nie memandangkan mak aku rajin maka tercetusnya idea utk
buat cookies...dgn menggunakan bahan yg sedia ada kat dapur
maka terhasillah BUTTER COOKIES OREO..
mak akulah punya idea..xde keje...
Aku cuma part menyebuk je..hehe

~yummy~

Sebenarnya mak aku jarang dpt masak biskut,kek dan seangkatan dgnnya sbb

mak aku keje sebelum nie..
Lps je benti keje..brulah mak aku de masa nk buat bnda2 nie utk kami..
mak aku pown benti keje sbb adk aku skit...xde sapa nak jaga..alhamdulillah juga adk aku dh smbuh...
tp nmpknya ada hikmah juga dr mak aku benti keje...
byk masa kami dpt luangkan bersama..
jadi lepas nie kitaorg akan dpt mkn mknan yg best2 yg mak kitaorg masak..
Nnti2 aku bebel lagi..

Wednesday, 14 November 2012

Sem 5

Alhamdulillah....baru nie 12/11/12 aku g kolej amik result...
lega gila...result aku alhamdulillah ok...nek skit dr sem lepas...
iktibar dari sem lepas aku bgn blik n cuba..walaupun sebenarnya aku xdelah cuba dgn gigih pown...
dh rezeki aku...aku lega sgt2...semua nie dgn berkat doa mak ayah aku juga..

selain dr pd tue..rinie dh kecoh2 sal jadual utk sem 5..
td lepas mkn tgh ari aku on9 n nmpk link jadual yg telah disediakan utk student check jadual
utk sem baru nie...aku dh check aku punya jdual..
agk pack r..sobss!
sem bru nie aku ade 2 paper killer kena hadap..
doa2kan aku berjaya...

so kpd yg belum tgk jdual lg..silalah check ye..
n klas akan bermula pada 19/11/12

~Diploma Pengurusan Sumber Manusia~


~Diploma Pengurusan~

sem nie aku kena combine klas ngn bdk2 sem 4(HR) n bdk2 sem 5(Pengurusan)

klas public speaking aku xsure combine ngn saper2 lg...

neway..aku nk ucap thx kat kwn2 n mak ayh aku sbb wish tahniah kat aku..




actually xdelah gempak mana result..besa2 ja..cuma alhamdulillah nek blik..

lepas sem 3 yg jtuh teruk..mmg aku sgt frust ngn result aku time sem 3...
ade org ckp mybe sbb patah kaki dlu..so aku xfokus..

aku pown xnk slhkan mana2 punca...sbb aku mngkin aku sndiri yg lalai..

kpd mereka2 yg sebelum ni kasi sokongan n dorongan kat aku thx sgt2..
apa2 pun..aku harap sem nie akan berjln dgn lncarnya..insyaallah..
nnti2 aku bebel lg =)

Jejalan 2!

12/11/12 bru nie aku de appointment ngn dktr homeopathy kat taiping..otw nk jmpa dktr tue..
tetiba ayah aku dpt call yg dia kena g outstation ke k.l..
memandangkan kami semua xde hal..tmbah plak adk aku dh mula cuti skolah
so ayah aku angkutlah kami semua ikut dia g outstation..kiranya dh jdik outstation+jejalan r..
pakej skali ler tuh..haha

bertolak dr png kul 10 mlm ..ayah aku mmg bw super duper slow..
mkn angin katanye..sbb xde apa yg nk dikejarkan sgt...
memandangkan mengikut perkiraan yg kami akan smpai awal..
jdik melencong dlu kat tmpt len..

ayah aku singgah ke I-City...tp I-City xde pe dah lerr..
nama pown pukul 4.00 pg...nk ade apa..7-11 adela...
usha2 cenggitu2 je n snap lmpu2 yg ade..tp ayh dh jnji next2 time(bilanya xtau..sobss)
akan dtg bw kitaorg lg..

~sunyi lagi sepi~

lepas tue masuk keter..pe lg..smbung ler ZZZZZZ..haha
bgn2 dh dgr azan sayup2 je..pastu bgn siap2 apa yg ptut..lps siap2..kami meneruskan misi mencari Shell..

smpai je kat Shell..settlekan apa yg ptut..kami mencari sarapan plak..
kebetulan blakang Shell tue bersepah kedai2 mkn..
last2 kami bersarapan di Nasi Lemak Cinta Sayang



lps je sarapan kat sini..kami sajer round2 area cnie...last2 aku ajk ayh aku g Taman Tasik Shah Alam..
aku xtau knp aku suka tmpt2 cmnie..apa2 jelah..haha
pastue ayah aku gigih mencari jln ke sana dgn bantuan GPS..(kalau xde..idaknye nk smpai sana)
otw nk g sana...kami lalu depan gate UiTM Shah Alam..
~UiTM Shah Alam~

tetiba aku teringat kat seseorg...Cain..sobss..rindu unk wei..kalau ler de rezki nnti kita jmpa ok..

xsmpai setgh jam..kitaorg pown smpai kat Taman Tasik Shah Alam..
punyalah rmai org buat aktiviti kat sinie..jogging..kayak..men playground n mcm2 lagi..




lepak pown xlama sebb nak g settlekan keje ayah aku...pas je lepak sinie kitaorg blah g
ke One World Hotel..
dgn bantuan GPS smpai je sana ayah aku cpt2 settle kan keje dia kat sana..

tunggu punya tunggu..ayah aku dh siap keje dia kat sana...lega gila..dh xboring sgt nk tnggu..
pastue kitaorg gerak ke IKEA kat Damansara...
semangat gila nk cuci mata(konon)..haha



~dada~


~belek2 dulu~

sampai je sana pe lagi..SOPINK! (pdhal ckp nk cuci mata je..haha)
iyelah..maunya xsopink..sale kot..murah2..pe lagi..rembat apa yg ptut n xptut kat IKEA tu..
nasib keter penuh..kalau xmungkin mak or ayh aku akan angkut almarilah n apa2 je kat sana..

xpe next time dtg lg eh beli brg2 yg len plak..
time nk buat payment pown seksa..punyalah ramai manusia kat sana..yelah nama pown
public holiday..jln dlm tue pown bergesel bahu..tp part paling best..aku terjumpa Ben Ashaari dgn wife n ank dia..lalu sebelah dia..xcited...tp xdelah aku g tegur dia ke apa..yelah kwn tue ngn family dia..
xkan nk p tegur2 plak..dia pown tau nk spend masa ngn family..

lps je wat payment..aku n mak smbung plak berjln kat The Curve..yelah sebelah menyebelah je dgn IKEA nun..
memula nk berjln je...last2 skali..aku rembat gak beg seketul...hehe
dlm pada nk cuci mata je..
puas ati dh dpt handbag...aku pown blik ngn senyuman meleret..hehe

pas je settle semua nie..kitaorg pown gerak blik..memula kononnya nk singgah Ipoh...
tp memandangkan ujan sgt2 lebat..keadaan jln agk bahaya..
jadi ayah aku decide utk xsinggah Ipoh..ayah ckp nnti2lh dtg Ipoh..

smpai je png..msing2 dh jerit lapar...
mak aku pown prepare dinner..
dinner sempoi baq unk...
mak aku buat steamboat...hehe..terbaik wei!..
dhlah..nnti2 aku bebel lg...


p/s: family 







Sunday, 11 November 2012

Hiking!

Semlm..around kul 10 ke 11 mlm mcm tue kazen aku (kak g) kol ajk g hiking kat Bukit Jambul(BJ)..
mula2 aku mcm 50-50 nk g..pastue last2 aku decide utk join diaorg..yelah bkn slalu duk wat
aktiviti mcm nie kan..lgpown dh lama xhiking..

pg nie..seawal 6.35 pg kitaorg memulakan perjlnan ke BJ (bajet jauh je kan..haha)


semangat gilos nak hiking...haha...otw ke tmpt tue mcm2 bnda lawak jdik..
smpai je tmpt tue...xdelah rmai org sgt..mybe weekend..org pilih utk trik selimut dr hiking kot(memandai je..haha)







mula2 masing2 steady lg..yelah pepg semngat dowh..
trek hiking pown boleh than mencabar..kalau kaki xkuat xley p gak wei..


~memulakan aktiviti~



~berehat jap~

~trekking~

tp dpt tgk kehijauan hutan buat aku rasa best gilos..
tp xlama..aku yg surrender dlu...nak muntah kot wei..
tp kazen2 n adk aku hati kental...depa je berjaya jejak smpai ke ats puncak..
kalau tnggu aku mmg xsmpailah jwb dia...
tp aku tabik spring kat depa,terutama eddy n alif..cpt gila depa pnjat bukit tue
kazen aku lg 2 org (kak g n lia) depa pown steady ja..xdaklah semput mcm aku..sobsss!


sementara tnggu depa trun..aku lyn blues sesorg kat tgh2 alam tue..tkutlah juga..mana tau
kot2 ada binatang berbisa..tp alhamdulillah xde apa..

 ~lyn bluess~
(xde keje sgtlah nie)

lepas pada duk tunggu2 tue adelah m.cik nie smbng2 ngn aku (buatlah baik..mana tau dia berkenan buat menantu..gatai! haha)..dh sembang2 ngn m.cik tue..duk sat aku nk smbung hiking..
elok di tgh jln..kazen2 aku suma duk turun..so patah blik ler jwbnya..

lepas je berjaya turun(over gila aku..mcmlah smpai ke puncak nun)
time to snap2 picxa lg..haha

~pic kenangan~
(muka aku pown dh super duper bulat)

elok selamat masuk kedlm keter..
kitaorg serbu Kayu Nasi Kandar(sempoi x??haha)

pastue kitaorg buat kedai tue mcm kitaorg punya..
abaikan org sekeliling nk kata apa..ada kitaorg kesah??

~menunggu sarapan~

~air kitaorg pling byk..xpdn ngn org~

~tosai~


kitaorg mkn2..smbil sembang...dh settle mkn..kitaorg pown angkat kaki..tnggu lg..
kesimpulannya..aktiviti xterancang nie mmg best..

~credit to kak g~

hope lepas nie dpt buat bersama2 lg..kalau de kazen2 aku dr melaka,sarawak n negeri 9 tue join lg gempak...xpe..pasnie plan elok2..angkut depa suma skali..hehe..
alhamdulillah juga..kaki aku yg pth dulu nie xbuat hal..hehe..nasiblah..
dhlah..nnti2 aku bebel lg.. :)

p/s: thx kak g blanje mkn :)

Saturday, 10 November 2012

Bersunat!

Jangan terkejut bc tajuk kat ats...bkn aku yg bersunat na..tp kazen aku
si Mohd. Allif Fazree bin Mohd. Azual...dia yg bersunat..tarikh bersunat pown cntik 10/11/12..
so aku n mak aku g lah menjenguk dia..
alang2 dh jenguk dia..dptlah melepaskan rindu kpd si kecik tue, Aafiya Aleesya.


kazen aku nie nama je bersunat..tp hati kental..xdelah plak aku tgk nngis ke..apa ke..

elok je..siap boleh hentak2 kaki..kira xsakit r tue...haha..

~mrajuk!~


 ~bz~

~chomot!~

happy gilos dpt jmpa bdk berdua nie..
kpd Allif..kak nini ucapkan semoga cpt smbuh..:)


ha..de lg satu cter best..
tgh aku duk layan Anugerah Skrin 2012 yg lemau kat TV3..
aku duk bertweet2 ngn kazen aku...
then aku dpt berita yg aku dh dpt ank sedara baru..Alhamdulillah!



dpt lg sorang ank sedara lelaki..bertmbah lah hero dlm family kitaorg(ayh side)..
so total aku de 5 org ank sedara..2 perempuan n 3 lelaki..
xsabaq nk gomoi baby tue..hehe..tp aku xtau lg  nama baby tue...
insyaallah lg 2 3 ary taulah tue..
hoho..xpelah..nnti2 aku bebel lagi..
nntok r wei..
assalamualaikum!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...