Monday, 29 October 2012

Hari Raya Qurban

26/10/2012(Jumaat) mcm yg semua tau..jatuhnya ary raya aji nie..jdi..semua pown pasti blik kg kan...
tp memandangkan ritue time raya puasa, aku dh blik negeri 9..
jdik kali nie turn raya kat pnglah plak..
kazen2 aku suma da png..tp sygnya xdpt jumpa suma.
dpt jmpa pown si Fasya, Aafiya Aleesya n Allif Fazree je..
oklah dr xde..

menu ary raya aji..mcm thun2 sebelumnyalah...ketupat,nasi tomato,ayam masak merah,daging masak itam..
jdik ptgnya tue(ptg raya)..aku n mak aku bertolak dr umh g umh wan aku...
malangnya jln jem..jdik dr masa 20 minit je nak smpai..jadik sejam..sbb menghadap jem tue..
sampai2 je..mak aku terus tlg tok,m.cik n m.teh aku masak kat dpur..

~terhasil lah 3 menu nie~

~me n aafiya~

smpai2 je trus gomoi bdk kecik nie..lama gilos xjmpa dia...umur 3thun tp ketinggian xmcm 3 thun..mcm bdk umur 5-6 thun je..ahaks..jgn lawan tokey sudah..haha

~me n fasya~

~kes xde keje..men bola dlm umh~

~wan,alif,angah(mummy!)~
3generasi

esknya tue...pg2 dh gerak g umah wan aku..nak smbut raya..g sana tok aku tgh masak nasi tomato..masak je..aku trus serbu dapur mkn...hehe

~mabeles~

~susu time~



pas raya..ptg tue kuar g  lepak2 kat paragon..bawak lah kazen aku yg laki tu(allif)
dh dekat kul 10 mlm bru anta dia blik umah..

pastue 28/10/2012..tok aku msak mee kuah daging..
so kitaorg g r melantak mee kuah tok aku tue..
rinie last jmpa kaum kerabat..sbb msing2 pasnie sure sebuk blik ngn xtvt msing2..

pas je mkn..lepak2 n sembang2 kejap..kitaorg pown mnta diri...n g jmpa kwn ayh aku..
pas jmpa je..ayah aku ajk g Amanjaya Mall kat Sg.Petani..

jln2..cuci mata...pastue time nk blik de 1 kedai nie nama Blackwood..ingtkan kedai jual kayu kayan..
tp kedai minum..mcm coffee beans, starbucks dll lgi..
mak aku dh terpikat kat kek dia..mmg superb..

~@ amanjaya mall~

mmg best..siap de disc 30% lagi...mak aku pown misi merembat kek coklat dia yg superb tuh..
aku lak pilih ice blended choco dia..

~yummey!~

mmg xrugi beli..sedap kot..sbb bile sedut..siap de chocolate dlm tue..mmg superb sgt2..
tp malangnya..xde kat png cafe nie...arap2 nnti buka r...sbb xkan aku nk lepak pekena ice blended dia
nk kena dtg sinie kot..mmg xmasuk akal lah...jdi..mnta2 nnti buka cwangan kat png 1 na..

~ma n da~

dh dekat 10.30 mlm bru bertolak blik png...
dh dekat kul 12 tgh mlm bru smpai umh..

esknya 29/10/2012 aku dh nk kena dftr sem bru (sem 5)..tak sangka aku dh sem 5..cpt kot..
risau pulak aku pikir result esk..mnta2 xdelah repeat paper...aku pown xmau repeat2 nie..
doa2kan aku k..huhu
nnti2 aku bebel lg...:)

p/s : mr.busuk dh bebel suruh tido!

Tuesday, 23 October 2012

Hari ini...

Arinie(22/10/2012) mak aku masak bihun goreng...sbb dia dh jnji ngn kazen aku (sila refer sini )..dia pown bru blik cuti dr UiTM Puncak Alam..
pas je masak..aku n mak aku g antar kat umh dia..umh kitaorg dekat je so xde masalah sgtlah..
lepas je antar bihun tue..mak aku ajk dia keluar..kebetulan dia pown xde nk g mana...

~me&fasya~

bkn g mana2 pown..kitaorg singgah BJ jap..pastue g blik pulau beli ikan n crik nsi lemak..
tp sepnjang perjalanan tuh..mcm2 cter r keluar..happy gilos sbb dh lama xjmpa...
mak aku pown byk cter nk dikongsikan ngn ank buah dia yg nie...
cuma sekarang nie tnggu kazen2 aku yg lain blik bercuti..so pas nie insyaALLAH raya aji sesame..

diaorg mula cuti..aku plak mula sem bru..sungguh xbest...xpelah..jnji dpt raya aji sesame ngn diaorg
n knk2 yg xfhm bahasa kat umh wan..:)
nnti2 aku bebel lg..



Monday, 22 October 2012

Cameron Highlands&Hospital

Baru nie...aku de appointment ngn dktr homeopathy kat taiping..memula aku try call dktr kat taiping tp dia xde nk angkat..selain kat taiping... de gak klinik tue kat seri iskandar..
aku plak mmg xtau seri iskandar tue kat mana..pastue aku teringt aku de knl org yg penah stdy kat seri iskandar..trus capai hndphone text dia...elok je pas dia reply text aku..dktr kat taiping dh call blik..so xdelah susah2 nk g smpai seri iskandar..

pastue dh set date suma...ary jumaat(19/10/2012)...aku p jmpa dktr tue..pas je jmpa dktr tue..tetibe ayh aku ckp alang2 dh dekat ngn Cameron Highlands(CH) jom jelah gerak g sane..
sumer pown on..kitaorg g r sane...

sampai je sana dlm kul 10..pastue check in n mkn mlm..nk jln2 pown xde pe dh..so kitaorg decide blik rehat je..

~hotel jasmine~

esknya pepagi..usaha mencari breakfast..last2 kitaorg pilih mkn kat astaka dpn hotel tue je..sbb rmai org..

~superb!~

pas je breakfast..kitaorg grak g Taman Agro Tourism..tmpt wjib pergi tiap kali dtg CH..
tp kali nie seriously rmai org..penuh ngn rombongan cik kiah..rombongan skolah n so on r..

~yummey~

lepas mkn kat sini..kitaorg gerak g beli jagung,jem strawberry,eskem strawberry n strawberry..
nk jln lelame pown xley..sbb ayh aku dh keracunan mknan(actually dr png g dia dh kena)..so kitaorg grak blik...

smpai je kat tol simpang pulai..aku take over jdik driver sbb ayh aku dh larat sgt2...smpai je png aku nk antar ayh aku g hospital..tp degil xnk g..so xpelah blik umh dlu..
tak smpai 2 jam duk umh..ayh aku lembik terus sbb asyik mntah n cirit birit...
so aku n mak aku paksa dia g hospital gak..

around 10 pm smpai hospital..pastue diaorg tahan ayh aku..utk buh air...tnggu pnya tnggu paginya tue bru ayh aku kuar..so aku ngn gagahnya (ngantuk sebenarnya) drive blik..
tp alhamdulillah..ayah aku dh ok..nk suruh berlari 1 round kat air itam dam sana nun pown leh....
lega sgt2..so td ayah aku g keje dgn bergayanya (aiceh! haha)...
so rinie duk rumah lyn HAIRSPRAY je...haha
nnti2 aku bebel2 lg..

(p/s : thx mr.busuk sbb amik berat!)

Tuesday, 16 October 2012

Untuk Tiga Hari

Akibat drpd kebuhsanan yg melanda..jadi aku decide utk  lyn movie nie..
Untuk Tiga Hari..

.~Filem Untuk 3 Hari~

~novel Untuk 3 Hari~

cter nie asalnya drpd novel diangkat menjadi filem...
mula2 aku ingt cter nie boring..sbb adalah 2 3 org mmber kat FB aku ckp cter nie xbest langsung..
tp...lepas aku tgk cter nie...xdelah xbest langsung..
okeh je aku rasa...n cter nie dh buat aku jtuh cinta kat ARMI (adflin shauki)..dia sgt sweet dlm cter nie

aku cter pnjang2 pown xguna...korang sndiri rasanya ptut g tgk cter tue n bg penilaian sndiri..
yelah lain org..lain citarasanya..bg aku part pling sweet bila si ARMI tue nyanyi kan lagu utk UJIE(vanida imran)


sedap suarenya...sweet..n aku terharu  jugalah..walaupun jdik penontonnya..
dr 5 bintang aku kasi 4 bintang... 
harap2 korang enjoy je lyn cter nie...
nnti2 aku bebel lagi... :)

Sunday, 14 October 2012

Happy Time!

Mcm entry sebelum nie..aku de gtau ayah aku de ajak g breakfast skalikan?
so rinie ayah aku tunaikan jnji dia g breakfast bersama2..setelah sekian lama xbreakfast skali..
tp mcm biasalah..adk lelaki aku mana mau ikut kami kuar sgt..so kami bertiga jelah..

Bgn kul 6.30pg..siap2 pastue trus grak g mkn..kat tnjung bungah sana nun...
jauh gak lah nk p cri namanya breakfast tue...

~otw nk g breakfast~

~breakfast disini~

~tunggu mknan smpai~

lepas je breakfast..ayah aku ajk g jogging kat Taman Belia...pastue aku ngn separuh hati join jelah..
bila dh smpai kat sana org punya ramai gilos..aku pown dh nek heran
 knp rmai sgt manusia kat Tmn Belia nie...
Rupa2nya ade event Walk with love...kitaorg yg xtahu menahu nie g wat ramai jelah kat situ..ade mcm2..boothlah, persembahanlah n senam robik lagi..smbutan mmg meriah r..semua bangsa ada...yelah nama pun MALAYSIA...

~senam robik~



~ma n da~

lebih kurang kul 10 lebih mcm tue kitaorg pown gerak blik umh sbb mak aku nk masak..
tp memanangkan rinie ary ahad...jdik aku ajk mak n ayah aku g lepak kat air itam dam...
slalu mak n ayah aku je duk dating kat sana...aku pown dh lama xg..so aku ajk depa p sana..

sampai je kat sana..tenang lagi damai aku rasa..dh lama xkena angin sejuk(dam tue atas bukit)
mmg rasa nyaman gilos..so aku amik peluang nie cuci2 minda, otak n semua yg dh rasa berkarat...
~ma & me~
actually mak aku tgh bengang kat aku sbb aku lg tinggi dr dia..haha

~fotokopi~



~tenang jiwa raga~

~dr atas dam~

lepas lepak2 kat dam..mak aku ajk g pasar mlm kat blik pulau plak..so kitaorg grak g pasar mlm sana..
pusing punya pusing..last2 mak aku beli dodol je...yelah kempunan ritue blik nogori ayh aku mls nk kacau dodol...
pas je beli dodol tue..kami pulang ke rumah yg terchenta nie...penat mmg penat tp penat berbaloi..
aku pown puas aty dpt jejln(ditanggung keluarga! walahweh!haha)
nnti2 aku bebel lg.. :)





Jejalan!

Punyalah lama aku cuti sem nie..kali nie baru betul2 aku keluar berjln..teruk betul aku nie...
semua sbb fulus xbrapa nk ade..haha...ayat minta penampaq!
dr pg membawa ke mlm...dh mlm bru nk nmpak rupa bentuk rumah...

pagi2 lg mak aku ajk g anta comforter kat dobby...kebetulan kwn dia keje dobby tue.so mak aku smbang2 ngn kwn dia..tetibe aku tertarik ngn 1 kedai facial2 nie...adk bradik spa n so on lah...
rezeki akulah kot...mak aku kenal dgn tuan punya kedai facial nie...so aku suh mak aku merisik2  rege kat kdai dia...xsmpat nk risik..tuan kedai tuh terus suruh aku jdik mmber kedai tue..aku bajet mahal lah...
rupa2nya free!

aku pown pe lagi...xlepaskan peluang yg amat hebat nie..wei sebulan aku cuma bayaq utk sekali facial n lepas tue aku ley p wat facial brapa kali  yg aku suka...jnji tiap2 bln jgn miss wat...sebulan wajib sekali...
skali facial bru RM 30 utk ahli....mmg best gilalah...pd aku tue kira oklah...selain facial..ade gak mndi wap..urut2 bdn n mcm2 lglah...kalau nak korang ley contact kak rashidah or kak zura di nombor telefon 04-64668600(AZR Health Solution)..kedai diaorg betul2 dpn skolah rendah mutiara perdana,bayan lepas..

habis cerita promo2 nie...ptg tue mak aku ajk g beli ikan kat Pulau Betong..tmpt slalu r..
lps je beli ikan..kitaorg anta ikan tue blik umh n teruskan aktiviti berjogging(lah sgt!!)
pastue aku n mak aku melencong ke Gurney Paragon tnggu ayah aku blik keje...

sementara tue duk tnggu ayah aku...mak aku ajk pekena Moo Cow dlu..

~otw ke Gurney Paragon~

~jom p Moo Cow~

 ~jemput makan!~

~Moo Cow~








tunggu2 ayah aku dekat 15 minit gak r..pastue baru dia sampai...elok je ayah aku sampai..
dia ajk g lepak kat Pacific Coffee...nama pown ayah aku nk blanje..apa lg..on jelah..ala Pacific Coffee tue xsmpai 10 langkah je dr Moo Cow...sebelah dia je pown...

~tgk masa depan~

~ayah,mak n me!~


lepas je lepak2 kat Pacific Coffee..aku n mak aku ajk ayah aku g round2 Gurney Plaza....
Gurney Plaza ngn Gurney Paragon xdelah jauh sgt...jln kaki je dh smpai..xsmpat peluh tue nk keluar..
so mulalah aktiviti cuci mata kat Gurney Plaza...:)
rezeki aku jugalah..tgh jejln kat sana..aku terjumpa kwn bek aku si Mira..hye2 bye2 ngn dia jap..pastue kami teruskan usaha berjln2 lagi!

~sweet~

~ayah dh give up jejln~

~g mencari makanan ringan kat sini~

~otw g Gurney Paragon balik~

~lyn live band kat Gurney Paragon~

~mkn chips smbil lyn live band~
awesome sgt!

last2 xsmpat nk lepak lelama tgk live band sbb ujan dh mula turun..nasib ujan turun kalau xmmg lama lagilah duk bertapa kat Paragon tuh... Mmg puas aty aku rinie..slalu terperuk kat umh je..xpown ulang alik g hospital...lgpown dh lama xjejlan ngn ayah aku yg bz je semedang tu...
blik2 je umh ayh aku plan nk breakfast skali esk pg..
so next entry aku cterlah ye.. :) nnti2 aku bebel lg!







Friday, 12 October 2012

Alhamdulillah!

Nak cter sal entry rinie...Alhamdulillah..syukur..td g hospital..amik result adk aku.
dktr ckp xde ketumbuhan apa cuma dia kena virus kikuchi's...dktr ckp xyah risau sgt
mmg lega gila...mak akulah org yg paling lega..trik nafas pnjang dia td dgr dktr ckp xde apa2.
dktr pown kasi moral support..

Lepas kuar dr jmpa dktr...mak aku call ayh aku....Ayah aku pown rasa bersyukur n lega sgt2..
dia pown dpt g keje ngn tenangnya..
apa2 pown mmg lega n bersyukur sgt2 adk aku xde apa2.. :)

 ~tgh tnggu turn nk jmpa dktr~

~muka lega lps dpt tau result~

part adk aku dh settle..alhamdulillah sgt2..hehe..dlm pada sibuk2 pasal adk aku
apa2 pun..thnks kat sepupu sepapat..adk bradik n kwn2 aku yg xlupa n sentiasa doakan kesihatan
adk aku yg sorng nie...jasa korng amat dikenang!  :)

Wednesday, 10 October 2012

Terkenang 2

Masih lagi terkenang hal dulu2...jadik tgh membelek lappy terjumpa lagi picxa2 dulu..
kdg2 bila tgk blik mcm lawak kot...nie pic yg aku teringin nak share...sbb pic2 nie sumer momen2 indah aku...(ayat mnta penampaq..haha)

~looking 4ward 4 the brighter future event~ 

~looking 4ward 4 the brighter future event 2~  

 ~berhari raya di jusco~
(lama gile xlepak ngn staff2 jusco@AEON)

 ~celebrate Merdeka~

 ~hari kebudayaan, Sem 1~
(p/s: cuba cari aku..haha)

~bff skolah~
(faezah,tqah,aku,ayu,nani & noni(tukang amik gmbr nie)

~hangout~
(rindu time nie...lepak2 skali...smpai kena road block..
terbaek gila..hurmm time nie aku free hair lg ye)

~melawat org2 tua di darul hanan~

miss all this moment..xkiralah masa berlalu ke apa ke..aku akan ingat momen nie smpai bila2..
aku sendiri tau..kwn2 masing2 dh bawa haluan masing2...tp hopefully lepas nie kita dpt
repeat momen2 indah nie sama2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...